優(yōu)秀賽鴿眼櫛膜研究——荷蘭文版

    荷蘭文版—優(yōu)秀賽鴿眼櫛膜研究          作者:馮里歐

    De onderzoek van 
    de Pecten oculi van postduiven
    ( schrijver: Leo Feng )

      Elke soort van theorie begint altijd met een vermoeden. Het is alleen door meerdere malen controles te doen, kan er een juiste conclusie worden behaald.


    A
      Door stage te lopen met dhr. Hongquan Sun, een meester in duiven ogen kwalificeren in China. En mijn onderzoek over 5 jaren heb ik meer dan 100 duivenhokken bezocht in Belgie en in Nederland, heb ik 2307 postduiven geobserveerd. Ik geloof dat alle top duivenfokkers  en postduiven een unieke eigenschap uitten in hun pecten oculi. Vanwege dit heb ik deze proefschrift geschreven met aantal feitelijk informatie. Het doel van deze conclusies is om met andere mensen, waardevolle informatie te delen en te leren. Postduiven fokken en certificeren zal door middel van het onderscheiden van de verschillende rassen en hun eigenschappen van deze duiven o.a. hun zoek vermogen, snelheid, afstand en behendigheid. Het houden aan bepaalde regels van fokken en certificatie zal minder fouten opleveren tijdens het fokken.

      Methode; stel de vergroting op 20x op de spleetlamp. Gebruik 1 hand om de duif vast te houden, en probeer hem stil te houden. Met de staart omhoog en hoofd naar beneden onder een hoek van 45graden. Gebruik met de andere hand om de duivenhoofd stabiel op een afstand van ongeveer 3 a 4 cm te houden van de spleetlamp. Daarna gebruik de hand die het hoofd vasthoud de hoek en afstand van het hoofd te bepalen, om zo het licht van de spleetlamp in het oog kan bereiken via de opening van de pupil om zo de netvlies te kunnen zien met de superior epitheel van de pecten oculi.


      Diagram1;
      Pupil=  pupil
      Pecten culi= choroids
      Retina= netvlies
      Vitreous humour=  achterste kamerwater


      A. Pecten Oculi Lamella


      Diagram2;
      Comb stem= de stam
      Comb vein= de ader
      Comb head= het hoofd
      Comb tail= de staart
      Comb leaf= het blad
      Background= achtergrond

      Gouden lamella- het gehele lichaam van oranje-geel van kleur, soms bruinig, normaal met glanzende lijnen. Dit zien we met gemengd fokken. Doormiddel van hoge kwaliteit ras of inteelt te laten paren met elkaar. 
      ( zie diagram 3)

        
      Uitleg: Gouden lamelle is van top kwaliteit. De pecten oculi bestaande uit; het blad en de stam en met de randen als derde onderdeel ervan. De stam vertoond scherpe randen, drukkend op de gerangschikte bladen. 
      De oranje ( beige) gekleurde lamella is zuiver en doorschijnend, vaak aanwezig in gouden fokkers. Het kan de kwaliteit van de postduif verbeteren, voornamelijk hun uithoudingsvermogen. 
      Bruinige en donker gele zijn relatief dof van kleur, en sommige overlappen de kleuren zelfs van licht naar donker en van dof naar glanzend waardoor er geen kleuronderscheiding is. 
      Ongeacht de kleur, de gehele lamella is van 1 kleur. Het lijkt dat het bedekt is met een wazige gouden stof en vlekken. Maar vergeleken meer van de blad kleur dan andere.

      1. Silver lamella- het gehele lichaam is blauwgrijs van kleur, met een grote gedeelte blootgestelde zenuwen. Diegene met witte glazuur op de bladen heten “de kerstbomen”. Duiven met zulke kenmerken zijn allemaal kwaliteit gefokte, voornamelijk top klasse inteelt.
      ( zie diagram 4)


      Uitleg: in veel gevallen, bladen en stammen zijn niet van dezelfde kleur. Ze hebben verschillende kleuren maar met de oppervlakte geglazuurd. Sommige lijken wazig met glanzende lijnen en randen.

      2. Bronzen lamella- de kleur bestaat uit verschillende kleuren bruin, meestal gevonden bij kruisfokkerij van betere kwaliteit duiven.
      ( zie diagram 5)


      Uitleg: De lamella vertoond glanzende lijnen. Omdat het niet van de homozygous genotype is, is de DNA meer ingewikkeld en is het fokken ervan minder waardig dan de gouden of de zilvere lamellae. Fokken ervan vergt ook meer techniek en ervaring.

      3. Grijze lamella - De gehele lichaam is donker grijs van kleur met verschillende lichttinten, een paar verschillende tinten maar (zie diagram 6).

        
      Uitleg: voor beide inteelt en kruisteelt kunnen deze kleur hebben, maar vaak zijn ze van gemengde lijnen. Zij vertonen hoge vliegsnelheden tijdens zonnige dagen en relatief hoge behendigheid, maar sommige vertonen een beetje nervositeit.

      Conclusies:
      1. De kleur is van belang voor het bepalen van kwaliteit van duif.
      2. De lamella heeft 1 kleur tint- rasdier, top kwaliteit.
      3. Lamella die zuiverheid en helderheid vertonen-  gezond
      4. Lamella is slank van vorm- hoge snelheid.
      5. Lamella is kort en breed van vorm- stabiliteit, gemiddelde snelheid.
      6. Lamella is convex of gedeeltelijk convex van vorm- erfelijkheid is relatief meer in het belang.
      7. Pecten oculi die vaak trillen- energiek, behendigheid.

      B. de ader
      De aders zijn blootgestelde hersenzenuwen. Duiven met zilverige witte of gele aderen zijn van perfecte kwaliteit. Als ze ver van huis zijn, zijn hun reactie tegenover het aardse magnetisme, atmosferische geur, zonnestraling, geografische en landkenmerk meer stabiel en daarom meer precisie in hun coördinatie en orientatie.( 7&8)


      Diagram 7&8
      Dot= vlek
      Dust= stofdeeltjes
      Frost= glazuur
      Line= lijn
      Ridge= richel

      1. Richels kunnen overal langs de middellijn van de lamella en erboven voorkomen, wat de vorm van vlekken of lijnen kunnen hebben. Hun  lengte, breedte, dikte en kleur kunnen verschillen. Sommige kunnen zich over de gehele lengte bevinden, andere alleen op het hoofd, midden of staart gedeelte.
      2. Lijnen kunnen overal op de lamella, in het wit, grijzig wit of licht geel van kleur.
      3. Stofdeeltjes als sterretjes, kunnen overal op de bladen bevinden; het aantal kunnen variëren.
      4. Vlekken zijn als glanzende fragmentjes overal op de lamella; het aantal varieert en de kleur is hoofdzakelijk goud-geel of wit.
      5. Glazuur zijn blootgestelde zenuwen, lijkt op bevroren ijs op de lamella en de bladeren; aantallen verschillen zonder enige redenen, de meeste lijken op mist.

                                                                                                                                        
      Conclusies:

      1. De aanwezigheid van de richels, lijnen, stofdeeltjes en glazuur kenmerkt de kwaliteit van de postduiven; aanwezigheid is beter dan afwezigheid, helderheid is beter dan wazigheid en meer des te beter.
      2. De aanweigheid van glazuur of mist in de lamella is goed voor paren. En in de staart, voor wedstrijden.
      3. Het beste is dat het in de staart zit, omdat dat het geheim is om wedstrijden te winnen.
      4. Stofdeeltjes en vlekken zijn (mindere) een vorm van glazuur, thans hun waarde en kwaliteit zijn van mindere eigenschappen.

      C. De Bladen
      1. Een hogere kwaliteit blad lijkt op een bloem, rozig en bedekt met glanzende vlekken. De bladen zijn  dik en waar de lamella en het blad bijeenkomt, zijn  ze sterk en stevig.
      2. Het blad is puntig (scherp) in vorm met een kegelvormige einde, welke de eigenschap is van potentiële wedstrijd duiven; hoge dichtheid geeft vaak een goede midden-lange-afstand duiven aan.
      3. Duiven met bladen die de ronde vorm hebben, zijn van lange-afstand categorie.
      4. Lang en ronde bladen geven een grote uithoudingsvermogen aan.


      Conclusies, eigenschappen voor voortreffelijkheid en snelheid:

      1. Slank, ongeveer van dezelfde breedte van top tot teen.
      2. De pecten oculi lamella gericht naar het gebied van de overgang naar het blad lijkt op een ladder.
      3. Als de aderen op de lamella uitsteekt, kleurt haar lengte, breedte, dikte, helderheid of dichtheid de ader blauwgrijs.
      4. Als de bladen dik zijn met glanzend pastel kleurige vlekken zoals bloemen, dan zijn ze de beste van hun soort.
      5. Het aantal van de bladen kunnen ongeveer aangeven hoe geschikt de afstand is voor de postduif.

      D. Het Hoofdeinde

      Het hoofdeinde bevindt zich op de lagere gedeelte van de pecten oculi (op de hoek). Dit gedeelte is meestal plat en breed. De bladen zijn relatief dik en goed ontwikkeld. Wanneer de goede kenmerken zoals glazuur, lijnen of stofdeeltjes in de lamella of op de bladen bevinden, zal het paren vermogen beter zijn. Deze gebied noemen wij ook als het paren gebied.


    B
      E. De Staart
      Tegenstrijdigheid bestaat tussen voortreffelijkheid en het gemiddelde. De details en algehele vorm geven de kwaliteit van de postduif aan, o.a. hun erfelijke zoekvermogen, snelheid, afstand en behendigheid.

      Verstel de vergroting op de spleetlamp naar 5x of 6x voor observatie;

      1. De staart bevind zich aan de top gedeelte van de pecten oculi (het posterior cerebal gebied), bezet ongeveer 1/6 deel van de pecten oculi. Dit gedeelte van de lamella is normaal minder breed, sommige verschrompen tot kleine, puntige vormen met teruggetrokken, gerangschikte bladen. Deze variatie is zeer speciaal, maar het geef alleen aan hoe goed de kwaliteit van de postduif is.
      2. Als de bladen glazuur vertonen op de staart gedeelte, is deze van uitstekende broed.
      3. Als bij de kegelvormige einde van de staart, er dichtbevolkte kleine zwarte punten en minuscule zijden haartjes aanwezig zijn op de donker-grijzige stam bevinden, zijn dat de zenuwen. Voor de zenuwen gelden ook, hoe meer des te beter, helder kleuren boven doffe kleuren. Waar de bladen zich hechten ook dichtbevolkt zijn met punten, de kwaliteit zal dan nog beter zijn.
      4. Bij de kegelvormige einde van de staart, mag de stam niet steil en onregelmatig of gekruld zijn op de top, anders geeft dit een mindere kwaliteit aan. Deze zal zo snel mogelijk worden verwijdert. 
      Zie diagram.


      5. Gevormd als een lucifer kop. Deze zie je bij postduiven van top fokkers. Zie diagram.


      6. Gevormd als een metalen rasp. Dit is meer voor midden-lange afstand duiven fokken dan voor deelname aan wedstrijden.
      Zie diagram

      7. Gevormd als takken. Dit geeft tegenstrijdige wedstrijd resultaten aan; beter voor paren als ze de kenmerk  gouden of zilveren lijnen hebben.
      Zie diagram


      8. Gevormd als een toren. Dit geeft een constante midden-lange afstand, kenmerk van een goede postduif en fokker aan. 
      Zie diagram


      9. Gevormd als een kegelvormige touw. Een kenmerk van een lange-afstand postduif.


      F.  aantekeningen voor paren
      1. Het verkrijgen van hetzelfde kwaliteit nageslacht, moet je proberen te paren met dezelfde mogelijk pecten oculi, gesloten lamella vorm en symmetrische ogen.
      2. Een van de paren is een allround top klasse en de andere een gedeeltelijke top klasse. De bedoeling ervan is proberen de nageslacht op bepaalde aspecten te verbeteren of zelfs beter te maken dan de ouders, zoals beter tegen slechtere weer te kunnen vliegen. Probeer een bruine lamella en een gelige of een rode gemengde paar te laten paren.
      3. Om de vliegsnelheid te vergroten, paar een met glanzende lijnen en een met langere glanzende lijnen.
      4. Paar een met scherpe bladen met een ladder vormige blad; let op dat de bladen wel mooi gerangschikt zijn.
      5. Erfelijkheid is de meest effectief met witte glazuur en lange glanzende lijnen, deze kunne met elke andere type worden gepaard. Nageslacht welke pecten oculi niet de verwacht 80% behalen of te ver van de verwachting zijn moeten zo snel mogelijk worden afgebroken, wanneer mogelijk “gerepareerd” worden.

    點(diǎn)擊進(jìn)入閱讀:英文版—優(yōu)秀賽鴿眼櫛膜研究

    點(diǎn)擊進(jìn)入閱讀:中文版—優(yōu)秀賽鴿眼櫛膜研究


    標(biāo)簽:
    免責(zé)聲明:本網(wǎng)凡是由用戶發(fā)布的文字、圖片、音視頻等資料,其真實(shí)性、準(zhǔn)確性和合法性由信息發(fā)布人自行承擔(dān),并負(fù)法律責(zé)任。賽鴿資訊網(wǎng)不提供任何保證,并不承擔(dān)任何法律責(zé)任。
    關(guān)注賽鴿資訊網(wǎng)微信
    鴿友評(píng)論
    用戶名: 密碼:     立即注冊(cè)


        2012-10-05 16:00:04
    胡氏批語(yǔ):有人說(shuō)過,養(yǎng)鴿子的人都在看鴿眼,沒人不看鴿眼的,說(shuō)歐洲人不看鴿眼肯定是假話,關(guān)鍵是看不懂鴿眼的人是絕大多數(shù),那就讓他們繼續(xù)抽鴉片昏睡去吧,那樣他們才能得到最大的安慰。但是能從鴿眼中看出鴿子好壞的絕對(duì)是高手,我們寧可相信鴿界有高手,這樣才能不斷提高我們養(yǎng)鴿子的樂趣和提高我們的競(jìng)賽水平。
        2012-09-28 23:10:06
    我國(guó)鴿界缺乏學(xué)術(shù)研究氣氛、缺乏潛心研究信鴿之人!
        2012-09-28 17:09:22
    親愛的鴿友:大家好!非常感謝瀏覽我的討論文, 在這里您可以了解到賽鴿,眼底櫛膜(視網(wǎng)膜)存在其特有的品質(zhì)特征。 借用這個(gè)平臺(tái),把我的文章展示給您,鄙人感到非常榮幸和驕傲!目前國(guó)內(nèi)外關(guān)于對(duì)鴿眼櫛膜的學(xué)術(shù)研究報(bào)告,交流的文章不多。造成運(yùn)用此理論的人,可能在之前的操作上出現(xiàn)過偏差,而得不到很快的論證,這是一件非常遺憾的事情。我提議在荷蘭成立一個(gè)國(guó)際化的《信鴿眼睛科學(xué)研究所》。希望國(guó)內(nèi)外的有志之士支持參加,其目的是通過學(xué)術(shù)研究,作出賽鴿、種鴿可操作的計(jì)量標(biāo)準(zhǔn),來(lái)指導(dǎo)引種過程和信鴿運(yùn)動(dòng)。相信《信鴿眼睛科學(xué)研究所》對(duì)廣大鴿友具有較高的使用價(jià)值。如果能給您帶來(lái)快樂和信念的話,填好您的郵箱地址,和您“賽鴿?rùn)蹦ぱ芯康奈恼隆迸c我聯(lián)系fenn_568@hotmail.com我會(huì)把關(guān)于研究所的消息及時(shí)地發(fā)到您的郵箱里!
        2012-09-28 15:46:56
    英文版,翻譯文字會(huì)更清楚些。點(diǎn)擊進(jìn)入閱讀:英文版—優(yōu)秀賽鴿眼櫛膜研究
        2012-09-28 11:32:07
    信鴿本身有著神奇的一面,對(duì)于好的種鴿、賽鴿而言每位養(yǎng)鴿人都有這自己的經(jīng)驗(yàn)之談,賽鴿?rùn)蹦ぱ芯繉?duì)養(yǎng)鴿人有著一種巨大的吸引力。能更詳細(xì)的了解信鴿。受益匪淺。。!支持、支持。。。
        2012-09-28 10:16:49
    太好了,希望馮里歐老師多發(fā)表一些文章。英文版能看懂就好了。跟中文版不一樣。。。
        2012-09-27 20:02:15
    受益匪淺
        2012-09-27 19:42:19
    重要點(diǎn)評(píng)--優(yōu)秀快速的特征: 1、櫛膜板適中,但寬度上下基本一樣,櫛膜整體有節(jié)奏性的抖動(dòng)。 2、櫛膜板面上的櫛葉,尖圓鋸齒狀。 3、櫛脈線長(zhǎng)、寬、厚、亮、或系干老黃金板。 4、櫛葉飽滿且有粉色亮斑點(diǎn),像花模樣的最快。
        2012-09-27 19:04:10
    學(xué)無(wú)止境,有容乃大,受益匪淺,向您致敬
        2012-09-27 18:54:15
    文章內(nèi)容簡(jiǎn)單翻譯如下:
        2012-09-27 18:47:32
    金板為頂級(jí),櫛葉和櫛干分為兩層,有脊的為三層。櫛干的邊緣呈鋸齒狀,壓在下面的櫛葉上,大多排列整齊。橙(杏)黃色的板面清晰明亮,大多數(shù)是黃金種鴿,能改良賽鴿的品質(zhì),特別是耐翔方面。醬黃和深黃色的比較暗,也有前后不一致的,由深變淺由暗變亮麗的。不管顏色深與淺,板面顏色從頭至尾是通體顏色,看面板,像有模糊的金粉星星點(diǎn)點(diǎn)灑在表面,其櫛葉呈腥紅色彩的比較多。
        2012-09-27 18:43:30
        優(yōu)秀與平庸存在著差異。細(xì)節(jié)及整體形狀反映了,賽鴿品質(zhì)即歸巢,速度、距離、敏銳的遺傳。 1,尾位于櫛膜上部(腦后方),占整個(gè)櫛膜的大約六分之一,這部分的櫛板一般比較窄,有的收縮成細(xì)尖狀,櫛葉也隨之收縮,外形變化大,集中反映著賽鴿品質(zhì)的信息。 2,櫛尾的櫛葉如出現(xiàn)掛霜現(xiàn)象,是頂級(jí)好種鴿。 3,櫛尾尖處,灰黑色細(xì)小的筋干上布滿了密密麻麻的小黑點(diǎn)和極其細(xì)微的絲毛,即視神經(jīng)。視神經(jīng)(密密麻麻的小黑點(diǎn)和極其細(xì)微的絲毛)密集的比稀疏的好,周邊顏色明亮的比暗淡的好。如櫛葉與櫛葉連接處都布滿了麻點(diǎn)時(shí),其品質(zhì)更好。
        2012-09-27 18:38:19
    配對(duì)注意事項(xiàng)1,盡量以櫛膜類形相似的配對(duì),板形接近,左右眼對(duì)稱,以期待復(fù)制出品質(zhì)相同的后代。 2,有一方是全面優(yōu)秀的與另一方是局部頂級(jí)優(yōu)秀的配對(duì),目的要使后代在某一方面強(qiáng)化或超越父母,例如:要抗惡劣天氣,由棕板配偏淺黃的,或偏紅的相互配。 3,要加快速度時(shí),要金板的與帶亮長(zhǎng)線的相配。4,櫛葉鋸齒形狀,注意找排列整齊有序的互配。 5,掛白霜帶亮長(zhǎng)線的遺傳最好,可任意選擇配偶。 6,后代櫛膜達(dá)不到80%水準(zhǔn)的,或與期望值相差太遠(yuǎn)的,及早拆開重新配對(duì)。
        2012-09-27 18:33:42
    結(jié)論: 1,板面的顏色呈現(xiàn)的是,賽鴿其品質(zhì)的連鎖反應(yīng)。 2,板面顏色單調(diào)——血統(tǒng)純正、品質(zhì)則優(yōu)良。3,板面清晰明亮——健康。 4,板形窄、長(zhǎng)——(像黃的牛脊梁背)定向好、速度也會(huì)快;有亮線或霜的,是種鴿、也是好賽鴿。 5,板形寬、短——穩(wěn)定、速度一般。 6,板面凸起或局部凸起——遺傳比較好。 7,櫛膜整體抖動(dòng)頻繁——活力大、敏銳,速度快。
        2012-09-27 17:30:16
    我可以明確地告訴大家:1,不承認(rèn)鴿眼學(xué)的人,是因?yàn)樗芯坎煌给澭邸?,“否定它”那么賽鴿的進(jìn)化將從何談起?從何甄別?3,我身在歐洲知道這里的鴿友,沒有停止過對(duì)鴿眼的研究。4,對(duì)鴿眼的研究,比對(duì)羽色的研究要有益的多,5,怕別人對(duì)鴿眼的研究的人,他家的鴿子一準(zhǔn)有問題。
        2012-09-27 16:58:07
    有人云:“本人將近二十年前就對(duì)賽鴿?rùn)蹦ぷ髁碎L(zhǎng)七八年不間斷研究,所得結(jié)果證明對(duì)鴿子鑒定無(wú)意義,不準(zhǔn)確,櫛膜結(jié)構(gòu),質(zhì)地各方面好的用來(lái)育種無(wú)價(jià)值的事例很多,也浪費(fèi)了本人很多養(yǎng)鴿光陰,錯(cuò)過很多有育種價(jià)值切無(wú)好櫛膜的好種源,今年六月份本人在成都就櫛膜此問題和高王宏老師談?dòng)戇^,他也否定其真實(shí)性。以我個(gè)人見解也許有很多人持懷疑態(tài)度,時(shí)間將會(huì)證明一切,望廣大鴿友作為一種參考就好,不可全信,相信接下來(lái)會(huì)有更多研究櫛膜的鴿友站出來(lái)否定它'。 這種所謂的“學(xué)術(shù)爭(zhēng)鳴”,徒增口業(yè),實(shí)無(wú)益于學(xué)術(shù)。施用此類文字者, 意在貶損他人,其實(shí)恰足以自貶。那么是否只能褒獎(jiǎng)人物,甚至《研究櫛膜》招致不良風(fēng)氣,評(píng)人之失,揭人之惡亦不敢讓,蓋此乃吾人社會(huì)責(zé)任之所系,“豈因禍福避驅(qū)之”?那么學(xué)術(shù)進(jìn)步乃至社會(huì)之文明進(jìn)步將從何談起?我勸你學(xué)老師的長(zhǎng)處,不要學(xué)其遺憾之處。海納百川固然大,但也有藏污納垢的遺憾。比海更大的是什么,人之心也。而人心豈可以藏污納垢乎?
        2012-09-27 13:53:36
    用多國(guó)語(yǔ)種向世界鴿壇展示自己的經(jīng)驗(yàn)于研究成果的!
        2012-09-27 13:09:08
    用多國(guó)語(yǔ)種展示自己的經(jīng)驗(yàn)與研究成功的世界鴿壇,馮先生應(yīng)該是世界第一人,值得鴿界贊賞推崇,至于一羽賽鴿怎么樣才算好,怎么樣才能飛好,研究賽鴿眼睛首先是第一位的,也是鴿界爭(zhēng)論的最核心,反眼論,推眼論,針鋒相對(duì),好與不好,讓事實(shí)說(shuō)話吧!
        2012-09-27 10:27:57
      任何一種學(xué)說(shuō),起初都源于假說(shuō)。黃鎮(zhèn)參先生被稱為鴿眼大師就是以鴿眼為研究對(duì)象。亞洲鴿聯(lián)副秘書長(zhǎng)、資深臺(tái)灣鴿人,著名的“黃氏認(rèn)證生命現(xiàn)象解碼機(jī)應(yīng)用系統(tǒng)”(“黃氏認(rèn)證”)創(chuàng)始人黃鎮(zhèn)參先生就是以對(duì)賽鴿眼睛的研究提出了黃氏認(rèn)證理論。   養(yǎng)賽鴿的沒有不看鴿眼的。對(duì)眼砂研究及就不同眼砂的配法也仁者見仁、智者見智。何謂 “黃氏認(rèn)證”?   “黃氏認(rèn)證”全名黃氏生命現(xiàn)象解碼及應(yīng)用系統(tǒng)”,是一種利用鴿眼來(lái)分析鴿子生理特質(zhì)的方式,並利用黃鎮(zhèn)參先生設(shè)計(jì)出的特有工具(電腦軟體)來(lái)說(shuō)明賽鴿在環(huán)境中的表現(xiàn)情況。  “黃氏認(rèn)證”簡(jiǎn)單地說(shuō)就是,黃鎮(zhèn)參先生觀看鴿眼再配合電腦快速的運(yùn)算能力給予鴿子的特質(zhì)做出解析與認(rèn)定,就如同一張鴿子的身份証。利用這張?zhí)刭|(zhì)身份證,在競(jìng)翔比賽上,可以知道賽鴿的競(jìng)翔能力高低;或是利用這張認(rèn)證來(lái)選擇適合的參賽環(huán)境、季節(jié)、速度、距離等;在育種上,亦可做為選配與提昇下代幼鴿競(jìng)翔能力指數(shù)的參考。  時(shí)代名鴿專訪 - 關(guān)于黃氏認(rèn)證 - 黃氏認(rèn)證(HLDAS)2008-06-28《賽鴿天地》上傳《鴿眼大師黃鎮(zhèn)參先生訪談紀(jì)實(shí)》。 時(shí)代名鴿專訪 - 關(guān)于黃氏認(rèn)證 - 黃氏認(rèn)證(HLDAS)。網(wǎng)上及雜志均可見。   黃鎮(zhèn)參先生與筆者對(duì)大陸與臺(tái)灣兩岸對(duì)飛曾與王偉克先生有過探討(見《再談海峽兩岸賽鴿對(duì)飛》一文)黃鎮(zhèn)參先生與筆者之表兄均居臺(tái)北。   我對(duì)鴿眼無(wú)研究。但從黃鎮(zhèn)參先生嚴(yán)謹(jǐn)?shù)淖黠L(fēng)判斷:以鴿眼為研究對(duì)象的“黃氏認(rèn)證” 對(duì)研究鴿眼是有貢獻(xiàn)的。試問:在無(wú)科研機(jī)構(gòu)的中國(guó)鴿界,有多少潛心研究信鴿之人? 任何一種學(xué)說(shuō),起初都源于假說(shuō),需要通過實(shí)踐檢驗(yàn)。因此,現(xiàn)否定賽鴿?rùn)蹦ぱ芯渴乔吠椎摹?
        2012-09-27 9:02:37
    不論是搞科學(xué)研究、學(xué)術(shù)研究,還是個(gè)人鉆研心得,都要有勇氣和信心將自己的研究成果公布出來(lái)、讓大家是評(píng)論、論證、辯論,事實(shí)和時(shí)間會(huì)證明一切的!這樣才有進(jìn)步和發(fā)展,藝術(shù)界講究百花齊放、百家爭(zhēng)鳴;鴿界缺乏的就是這種有勇氣和信心的人!至于固步自封、旁邊看笑、膽小怕嘲弄的人,吾向來(lái)不敢茍同和盲從!
        2012-09-27 7:33:31
    馮老師,您的精心力作,研究的結(jié)果論證,想推廣給大家非常好,可是你還不了解鴿界嗎?不是你所想,懂得 人不說(shuō)你精明,不懂的人說(shuō)你是眼科專家,口水磚頭砸向您,您只能是枉費(fèi)心機(jī),須有徒勞!鴿界本身岑差不齊,素養(yǎng)高低不等 ,與其這樣不如觀景喝茶!好好演繹自己的愛鴿!
        2012-09-26 18:26:53
        其本文結(jié)論旨在“拋磚引玉”。任何育鴿、鑒鴿手法都離不開了解其賽鴿家族,及其性狀的遺傳即: 歸巢、速度、距離、敏銳的前提下才能進(jìn)行。如果將某種育鴿、鑒鴿孤立的腳本,當(dāng)做定侓來(lái)執(zhí)行的話,那有可能會(huì)出現(xiàn)錯(cuò)誤。     任何一種學(xué)說(shuō),起初都源于假說(shuō),通過無(wú)數(shù)次的反復(fù)驗(yàn)證,才能得出正確的結(jié)論。
    賽鴿資訊網(wǎng)聲明:
    1.本網(wǎng)站所發(fā)布的文章及評(píng)論僅代表賽鴿資訊網(wǎng)網(wǎng)友的個(gè)人觀點(diǎn),不代表賽鴿資訊網(wǎng)的立場(chǎng)。
    2.凡本站注明“原創(chuàng)”字樣的所有稿件,未經(jīng)賽鴿資訊網(wǎng)及作者本人同意,不得剽竊、篡名、轉(zhuǎn)載或以其他方式復(fù)制使用。若經(jīng)本站或作者授權(quán)的媒體、網(wǎng)站在使用時(shí)必須署上作者的名字,同時(shí)注明“來(lái)源:賽鴿資訊網(wǎng)”字樣,否則,本站將依法追究其法律責(zé)任。
    3.本網(wǎng)站僅作為網(wǎng)絡(luò)服務(wù)提供者,對(duì)剽竊、抄襲行為的發(fā)生不具備充分的監(jiān)控能力,他人在我站的任何剽竊行為,所引起的法律糾紛,概由其自行承擔(dān)全部責(zé)任,本網(wǎng)站不承擔(dān)任何法律責(zé)任。
    4.嚴(yán)禁對(duì)個(gè)人、實(shí)體、民族、國(guó)家等進(jìn)行謾罵、污蔑、誹謗。
    5.網(wǎng)友應(yīng)自覺遵守《互聯(lián)網(wǎng)電子公告服務(wù)管理規(guī)定》、《全國(guó)人大常委會(huì)關(guān)于維護(hù)互聯(lián)網(wǎng)安全的決定》等國(guó)家各項(xiàng)相關(guān)法律法規(guī)及相關(guān)規(guī)則。
    6.網(wǎng)站管理人員有權(quán)保留或刪除評(píng)論中的信息內(nèi)容;對(duì)于嚴(yán)重違反發(fā)布條款的網(wǎng)友,網(wǎng)站管理人員有權(quán)屏蔽其賬號(hào)。
    7.網(wǎng)友應(yīng)對(duì)所發(fā)布的信息承擔(dān)全部責(zé)任。
    8.網(wǎng)友發(fā)表文章或評(píng)論即表明已閱讀并接受以上條款。
    a级国产乱理伦片,亚洲女同国产一区二区,AV无码免费久久久精品,亚洲日韩一区二区 国产黄色视频在线播 日本熟妇牲交视频在线观看,国产在线播放99,国产一级无码视频,国产在线观看添荫蒂视频|www.tjnx.com.cn/ 日本熟妇牲交视频在线观看,国产在线播放99,国产一级无码视频,国产在线观看添荫蒂视频|www.zzshanglu.com http://www.tjnx.com.cn/ http://www.zzshanglu.com